Meet-up med Binogi - Programmering - News / Binogi Nyheter - Binogi Support

May 17 2021

Meet-up med Binogi - Programmering

Authors list

Vad innebär det att bedöma programmering?
Erfarenheter från forskningsprojektet "Programmeringens didaktik" att bedöma elevers kunskaper i programmering

Binogi och Språkprojektet bjuder in till digitalt Meetup om digital programmering och bedömning med Linda Manilla och Anna Åkerfeldt.
Syftet med införandet av programmering i grundskolan är att ge eleverna en förståelse för den digitala världen samt att ge dem verktyg att bli aktiva kritiska digitala producenter och även öka deras datalogiska tänkande (computational thinking). Anledningen är att vår värld och hela vårt samhälle blir allt mer digital och vi behöver rusta eleverna att verka i ett digitaliserat samhälle.
Även om flera länder håller på att införa programmering i grundskolan är forskningen begränsad inom området. Framförallt saknas vetenskapligt validerade metoder för att bedöma elevers kunskaper i programmering och datalogiskt tänkande.

Under presentationen kommer Anna kort att beskriva forskningsprojektet Programmeringens didaktik och Linda kommer att berätta om vad det innebär att bedöma programmering samt ge exempel på hur elevernas programmeringskunskaper kan bedömas.

Datum och anmälan

Datum: Torsdagen den 20 maj kl.15.00-16.00
Anmälan: Reservera din plats via Zoom genom att klicka HÄR.
Efter registrering kommer du att få ett bekräftelsemail med information om hur du går med i mötet.

Program

15.00 Stefan Eriksson, kommunansvarig på Språkprojektet, hälsar välkommen!

15:05-15:15  Anna Åkerfeldt inleder med att presentera forskningsprojektet Programmeringens didaktik.

15:15-15:40 Linda Manilla föreläser kring tema Vad innebär det att bedöma elevernas kunskaper i programmering?

15:40-15:45 Frågor till Anna och Linda

15:45-15:50 Binogi visar sitt material om programmering

Tack för idag!

Tiderna är ungefärliga utifrån ramtiden 15.00-16.00